Schadeonderzoek
Bij calamiteiten is expertkennis noodzakelijk om snel een beeld te krijgen van de situatie. Wanneer de oorzaak in beeld is, kunnen adequaat maatregelen worden getroffen. De kennis die bij calamiteiten...
Binnen de bouw- en infrasector ligt de uitdaging om bestaande gebouwen kosteneffectief en op duurzame wijze te onderhouden en renoveren en nieuwe duurzame, comfortabele constructies en gebouwen te ontwikkelen. Dit, in een tijd van materiaalschaarste en afnemende budgetten. TNO draagt met het MEC-Bouwlab bij aan deze doelstelling met toepassingsgericht onderzoek.
Neem contact op met Tom Basten
In het MEC-bouw laboratorium wordt toepassingsgericht innovatief onderzoek gedaan dat zich richt op levensduurverlenging en innovatie op het gebied van materialen, energie en constructies (MEC). Dit onderzoek wordt gedaan voor opdrachtgevers in de woning- en utiliteitsbouw en infrastructuur in de Nederlandse en internationale markt.
De vestiging van het MEC-bouwlab in Delft zorgt ervoor dat TNO efficiënt, creatief en multidisciplinair kan samenwerken met alle partners in Delft, het realiseert een optimale inzet van beschikbare testfaciliteiten en maakt het mogelijk unieke onderzoeksopstellingen te creëren. De combinatie van faciliteiten en expertise is uitermate geschikt voor het uitvoeren van experimenteel onderzoek aan bouwmaterialen en constructies.
Met de tests en onderzoeken levert TNO zijn opdrachtgevers betere kennis van energiesystemen, materialen en constructies als geheel, zodat zij bestaande gebouwen optimaal kunnen onderhouden of hun producten kunnen innoveren.
De verschillende onderzoeksterreinen van het MEC-Bouwlab schetsen de breedte waarin onderzoek wordt uitgevoerd. Daarbij gaat het om toepassingsgericht experimenteel onderzoek waarmee we bedrijven ondersteunen bij concept- en productontwikkeling. Maar ook om research & development om bijvoorbeeld prestaties in beeld te krijgen, en zo modellen te voeden en te valideren.
De vraag is verzonden! Je ontvangt binnenkort een bevestigingsmail.
Er is helaas iets misgegaan. Probeer het later opnieuw!