Ir. Wim Huiskamp
- Simulation
- Modelling
- Gaming
- Interoperability
‘Met (sateliet)data die gisteren is verzameld, oefenen we vandaag de missie van morgen’. Dat is voor TNO de essentie van simulatieonderzoek. Door Live, Virtual en Constructive simulaties op een slimme manier met elkaar te integreren, creëren wij meerwaarde in trainingen. Onafhankelijk zijn van het weer, de locatie en beschikbare materialen en mankrachten, levert die meerwaarde. Simulatietrainingen zijn bovendien veilig en kostenbesparend voor organisaties. Trainingen die anders onuitvoerbaar zijn, worden met simulatie mogelijk gemaakt.
TNO is een gerespecteerde kennispartner en expert in simulatieonderzoek. Mede dankzij onze unieke en langdurige samenwerking binnen NAVO- en EU-verband, zijn wij koploper in het expertisegebied. De nauwe samenwerking met overheden, kennisinstellingen en industriële partners stelt ons in staat om ideeën snel om te zetten naar producten. Hiermee garanderen wij een snelle innovatiecyclus.
In simulatie ontwikkelt de techniek razendsnel. Met simulatieonderzoek anticiperen wij op deze ontwikkelingen en maken wij innovatieve ideeën snel toepasbaar voor vraagstukken uit de praktijk.
Simulatie is een steeds belangrijker middel voor Defensie en Veiligheid. Het betreft kritieke kennis en het is een onmisbare techniek voor trainings- en ontwikkelingsdoeleinden. De complexiteit van hedendaagse militaire trainingen en de schaarste van beschikbare bronnen maakt dat er meer vraag is naar onderzoek over het gebruik van simulatie in trainingen. TNO zet haar kennis in om actuele en acute vraagstukken van opdrachtgevers op te lossen. Met simulatieonderzoek maken wij samenlevingen weerbaar(der).
In het militaire domein zijn modelling en simulatie gevestigde instrumenten voor analyse, design, acquisitie en training. Natuurlijk is simulatieonderzoek ook toepasbaar op andere trainingsdomeinen, zoals politie of brandweer. TNO maakt een onderscheid tussen drie verschillende soorten simulaties:
In Live, Virtual en Constructive simulatie wordt de realiteit op een slimme manier nagebootst. Mensen leren in gesimuleerde trainingen hoe ze moeten handelen in de werkelijkheid. TNO richt zich met simulatieonderzoek op het vinden van een optimale mix van simulaties. Simulatieonderzoek resulteert daarmee in kennis, methoden en instrumenten voor Live, Virtual en Constructive integratie. Dit kunnen technieken voor interoperability, validation, synthetic environment en behaviour modelling zijn.
Wilt u meer weten over simulatie in trainingen en bent u op zoek naar een partner die helpt antwoorden te vinden? Neem contact met ons op. TNO denkt graag met u mee.
De vraag is verzonden! Je ontvangt binnenkort een bevestigingsmail.
Er is helaas iets misgegaan. Probeer het later opnieuw!