Aan de ene kant meten we dus allerhande aspecten van de persoonlijke gezondheid, om mensen vervolgens te adviseren hoe ze hun gezondheid op peil kunnen houden. Nu al zie je dat een grote groep consumenten hun gedrag mede laat bepalen door de sensoren die ze dragen. Dat gebeurt in landen als Amerika, maar ook steeds meer in Nederland. De metingen zijn nu alleen nog ietwat ééndimensionaal in de vorm van bijvoorbeeld een stappenteller. Door meerdere soorten informatie te combineren krijg je echter preciezer en vooral persoonlijker feedback.
De algemene richtlijnen om mensen gezond en vitaal te houden worden in praktijk weinig gevolgd. Juist het persoonlijk maken van de meting en adviezen stimuleert mensen om hun levensstijl aan te passen. Ze zien namelijk meteen wat iets doet voor de gezondheid. Een korte feedbackloop via een sensor werkt motiverender dan een mogelijk voordeel dat ze over twintig jaar pas ervaren.
TNO kent en draagt bij aan moderne technologie voor het meten van gezondheid. Daarbij combineert TNO de metingen met kennis op het vlak van gedragsverandering die bij Wageningen Universiteit en Researchcentrum wordt ontwikkeld. Wat tussen meting en output gebeurt, is interessant. Juist de gepersonaliseerde coaching zorgt voor bekrachtiging en empowerment van consumenten. De manier van terugkoppelen personaliseren en qua toon en inhoud toespitsen op de specifieke consument zorgt dat adviezen beter worden opgevolgd.
TNO werkt in de hele waardeketen voor bedrijven die hun technologische capaciteiten willen verbeteren:
Bent u geïnteresseerd in het leveren van een bijdrage aan het consortium? Bekijk dan hier de film ‘The Future of Food is Personal’ voor meer informatie.
De vraag is verzonden! Je ontvangt binnenkort een bevestigingsmail.
Er is helaas iets misgegaan. Probeer het later opnieuw!