De kleur van kaas

De meeste mensen weten een heleboel dingen niet. Dat is een ingewikkelde zin. Maar sommige dingen zijn nu eenmaal ingewikkeld. Bijvoorbeeld: wat je wel weet en wat niet. Ieder mens weet een heleboel. Jij ook. Maar er zijn nog veel méér dingen die je niet weet. Alleen weet je niet wat je allemaal niet weet, want dat weet je immers niet.

Maar soms is er opeens iets waarvan je denkt: hé, dat weet ik eigenlijk niet! Gelukkig zijn er dan vaak wel weer andere mensen die dat wel weten. Maar ook voor die mensen geldt weer dat ze een heleboel andere dingen niet weten. Misschien wel dingen, die jij juist weer wél weet. Zie je nou wel dat dit een ingewikkeld verhaal is?!

In dit boek hebben we een aantal vragen opgeschreven die kinderen aan ons hebben gesteld. En waarop we wel een antwoord wisten. En die “we” dat zijn de mensen die bij TNO werken. Wij weten ook niet alle antwoorden op alle vragen, want niemand… - o nee, dat wist je al.

Knappe mensen

Meestal zijn het niet kinderen, maar allerlei fabrieken of de regering die dingen aan ons vragen. En dan geven we daar het antwoord op. Of, als we het antwoord ook niet weten, gaan we naar het goede antwoord zoeken. Dan gaan we onderzoek doen, net zo lang tot we het antwoord wel weten. Dat is het werk van TNO. Zulk onderzoek is soms ook erg ingewikkeld. Maar gelukkig werken er bij TNO een heleboel knappe mensen. En die helpen elkaar ook bij het vinden van antwoorden. Want wat de één niet weet, dat weet de ander misschien juist weer wél.

BETAWETERS

De mensen van TNO hebben ook nagedacht over de vragen van kinderen. In dit boek vind je een aantal van die vragen – en de antwoorden van de mensen van TNO. En we hebben hulp gevraagd van de BETAWETERS. Die leggen van alles in de tekeningen uit. En soms staan er ook kleine proefjes bij die je zelf kunt doen, en leuke weet-dingetjes.

En als je dit boek helemaal uit hebt? Nou, dan weet je vast méér dan toen je dit boek voor het eerst in je handen had. En misschien ook wel méér dan andere mensen die dit boek niet hebben gelezen. En als iemand jou dan iets vraagt, nou, dan weet jij het antwoord wel. “Knap hoor!”, denken ze dan.

De mensen van TNO

Je kunt hier De kleur van kaas lezen

Openen
Communicatie-uitingen over ons werk
Contact

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.