Persmap GCDC 2016

STAP NAAR EUROPESE STANDAARDISERING VAN COÖPERATIEF EN AUTOMATISCH RIJDEN TIJDENS GCDC 2016

In deze persmap vindt u informatie, foto’s en filmmateriaal over de GCDC 2016, het project i-Game en over de deelnemende partijen.

Het project i-GAME zet met de Grand Cooperative Driving Challenge 2016 (GCDC 2016) op 28 en 29 mei in Helmond de eerste stappen naar de Europese communicatie- en interactiestandaardisatie voor geautomatiseerd rijden. GCDC 2016 is een internationale wedstrijd in coöperatief rijden, waarbij het automatiseren van voertuigen (zelfrijdend maken) en de interactie en communicatie tussen infrastructuur en voertuigen van verschillende merken en types onderling gecombineerd wordt. Het internationale i-GAME (Interoperable GCDC AutoMation Experience) project, gesteund vanuit de Europese Commissie is een combinatie van onderzoek én demonstratie.

Declaration of Amsterdam

In i-GAME werken TNO, Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), het Zweedse Viktoria en het Spaanse IDIADA samen aan het versnellen van de ontwikkelingen van coöperatief en autonoom rijden en het standaardiseren van communicatiemiddelen en –kanalen. Op 14 april jl. maakten de transportministers van de 28 Europese lidstaten in de ‘Declaration of Amsterdam’ afspraken over stappen en regels die nodig zijn voor de ontwikkeling van zelfrijdende technologie in Europa. Door te werken aan oplossingen wordt een belangrijke stap gezet in de coöperatieve automatisering van voertuigen met als doel het verkeer veiliger, schoner en efficiënter te maken. De GCDC 2016 maakt deel uit van een integraal plan om de Brainport-regio en Nederland te versterken op het gebied van coöperatief geautomatiseerd rijden.

Programma

Op zaterdag 28 mei van 11.00 tot 19.00 uur is de GCDC bij te wonen voor publiek en is er als belangrijk onderdeel van de Dutch Technology Week op de Automotive Campus in Helmond een speciale ‘Hightech Ontdekkingsroute’ met activiteiten voor jong en oud. De GCDC is op zondag 29 mei van 13.30 - 17.30 uur voor mobiliteitsexperts. Op 30 mei wordt de GCDC officieel afgesloten met een internationaal i-GAME congres op de TU Eindhoven.

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.