Wij richten ons op tien maatschappelijke aandachtsgebieden.
TNO werkt veel samen met bedrijven, overheden en andere organisaties. Onze kennis en expertise is gericht op toepassing met en voor anderen.
We ontwikkelen kennis niet om de kennis, maar om de praktische toepassing.
TNO biedt je de kans om grensverleggend werk te doen en klanten en samenleving te helpen met innovatieve, praktische, slimme oplossingen.
Op TNO Insights lees je verdiepende interviews en artikelen. Laat je inspireren door de innovaties van TNO!
Elektromagnetische straling met een lage frequentie, vooral microgolfstraling of radar, kan worden gebruikt om de locatie van verborgen voorwerpen te bepalen door deze straling door obstakels, zoals wanden of vloeren, te sturen. Bestaande technologieën voor het detecteren van voorwerpen achter obstakels hebben het nadeel dat zij niet nauwkeurig genoeg zijn. Het is bijvoorbeeld vaak moeilijk vast te stellen of het voorwerp zich vóór dan wel achter een bepaald obstakel bevindt. Deze problemen treden op bij zowel passieve als actieve apparatuur. Obstakels kunnen ook interfereren met het signaal. Deze uitvinding maakt gebruik van twee actieve microgolfsystemen om de efficiëntie van de detectie te verbeteren.
De uitvinding maakt gebruik van twee microgolf-zendmodules die bij twee verschillende frequenties werken. De eerste frequentie is zodanig dat deze door het obstakel (bijv. een wand) heen dringt, terwijl de tweede frequentie dit niet doet. De terugkerende signalen worden door twee ontvangers of een geïntegreerde ontvanger gedetecteerd. Door de gegevens van de twee signalen met elkaar te vergelijken kan de locatie van het voorwerp ten opzichte van het obstakel exact worden vastgesteld. Afhankelijk van het materiaal waarvan het obstakel is gemaakt, kunnen de frequenties worden gevarieerd. Bij een grotere verscheidenheid aan obstakels moet het verschil tussen de twee uitgezonden frequenties worden vergroot.
De uitvinding maakt gebruik van twee microgolfzenders. De ene module heeft een hogere frequentie dan de andere, bij voorkeur meer dan vier keer zo hoog, en is als gevolg daarvan minder goed in staat om door obstakels heen te dringen. Bruikbare frequenties zijn 2 GHZ en 20 GHZ. Beide frequenties kunnen continu gemoduleerd worden. De zenders moeten dicht bij elkaar worden opgesteld. Een derde frequentie kan worden gebruikt om onderscheid te maken tussen verschillende soorten obstakels, of om verschillende soorten objecten te detecteren. De uitvinding beschrijft ook een eenvoudig computerprogramma dat objecten classificeert op basis van hun respons op de twee signalen.
De vraag is verzonden! Je ontvangt binnenkort een bevestigingsmail.
Er is helaas iets misgegaan. Probeer het later opnieuw!
De vraag is verzonden! Je ontvangt binnenkort een bevestigingsmail.
Er is helaas iets misgegaan. Probeer het later opnieuw!
blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten
Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.