“Het is een goede match wanneer de verwachtingen op elkaar zijn afgestemd”

Anna Herder werft voor de unit Energietransitie, de staforganisatie en het TNO Trainee Programma. Voordat zij werkte als recruiter, was ze zelf ook trainee. Tijdens het trainee programma leerde ze veel over TNO en over zichzelf en dat leidde haar in haar volgende stappen. En dat is precies wat ze wenst voor iedereen die ze werft.

“Toen ik mijn bachelor in organisatiepsychologie en mijn master in bedrijfskunde afrondde, werd ik toegelaten tot het TNO Trainee Programma. Gedurende de twee jaar maakte ik kennis met drie rollen: junior wetenschapper, beleidsadviseur en consultant. Daarnaast bood het programma mij veel mogelijkheden voor zowel mijn persoonlijke als professionele ontwikkeling. Toen ik het programma afmaakte, merkte ik dat ik mijn passie niet in één van de drie rollen had gevonden. Wel vond ik mijn passie in de persoonlijke ontwikkelingsactiviteiten en begon ik te verlangen om meer te doen met mijn achtergrond in Organisatiepsychologie. Ik was met name geïnteresseerd in onderwerpen die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, job-person fit en prestaties van medewerkers. Ik realiseerde me dat Human Resources veel beter bij mij paste dan de onderzoeksgebieden die ik eerder had gedaan. TNO ondersteunde mij in deze beslissing.”

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling en loopbaan

“Als je het mij vraagt, is dit precies waarom TNO zo'n geweldige werkgever is. TNO biedt medewerkers volop mogelijkheden voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij aan zaken als coaching, technische trainingen en intervisie. Onder één voorwaarde: Het is aan de medewerkers om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen ontwikkeling en loopbaan.”

Ongelooflijke gedrevenheid

“Ik ben nu recruiter voor de Energy Transition Unit, de staforganisatie en het TNO Trainee Programma. Deze mix helpt mij om TNO in de volle breedte te zien. Van jonge doorzetters tot meer ervaren onderzoekers. Van medewerkers in ondersteunende functies tot de studenten die het selectieproces voor het Trainee Programma beginnen. Ik zie verschillende mensen, maar ze hebben allemaal dezelfde drive om concrete oplossingen te vinden voor vraagstukken die spelen in onze maatschappij.”

Voldoen aan verwachtingen

“In elk kennismakingsgesprek vertel ik de kandidaat dat hij of zij de verantwoordelijkheid heeft om ons te vertellen wat hij of zij zoekt, en dat zullen wij ook van onze kant doen. Samen kunnen we onderzoeken of een carrière bij TNO voor ons beiden de juiste volgende stap is.

In samenwerking met de manager probeer ik inzicht te krijgen in de kern van iemands expertise, competenties, motivatie en ambitie. Van onze kant delen we hoe we de rol, de verantwoordelijkheden en het team zien en wat we zoeken in de toekomstige medewerker. Ik vind het belangrijk dat onze verwachtingen duidelijk worden gecommuniceerd naar de kandidaten, want alleen zo kunnen kandidaten zelf bepalen of hun verwachtingen overeenkomen met de onze. Tijdens dit proces in het interview ontstaat vaak een moment waarop een persoon echte openheid biedt: de kandidaat onthult wie hij of zij is en wat hij of zij graag wil. Ik hou van deze momenten, omdat we dan echt kunnen beslissen of er een match is tussen de kandidaat en de functie.”

Onze corporate recruiters
Contact

Anna Herder

  • Human Resources

TNO Job alert

Volg TNO op social media

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.