Heleen Stork
- Recruitment
Wij richten ons op tien maatschappelijke aandachtsgebieden.
TNO werkt veel samen met bedrijven, overheden en andere organisaties. Onze kennis en expertise is gericht op toepassing met en voor anderen.
We ontwikkelen kennis niet om de kennis, maar om de praktische toepassing.
TNO biedt je de kans om grensverleggend werk te doen en klanten en samenleving te helpen met innovatieve, praktische, slimme oplossingen.
Op TNO Insights lees je verdiepende interviews en artikelen. Laat je inspireren door de innovaties van TNO!
Als ervaren corporate recruiter is Heleen Stork gewend om de vragen te stellen in een sollicitatiegesprek, maar als een kandidaat háár een relevante vraag stelt over de inhoud van het werk, weet ze dat de kans groot is dat ze een echte TNO’er te pakken heeft.
“Ik zoek voor TNO bijvoorbeeld mensen voor de unit Defence, Safety & Security. Net als bij andere units gebeurt hier zó veel, echt geweldig!
TNO’ers zijn betrokken en bevlogen mensen, trots op hun werk. Ik vind het elke keer weer leuk om hun verhalen te horen. De instelling van TNO’ers is heel positief maar ook kritisch! Dat geldt ook voor mijn recruitmentcollega’s en de researchmanagers en daar word ik blij van. Ik heb vanaf het begin van mijn tijd bij TNO het gevoel gehad dat dit een organisatie is waarvan ik graag deel wilde uitmaken.”
“Inmiddels werk ik een jaar bij TNO. Daarvoor heb ik mijn eigen recruitmentbureau gehad en bij verschillende bedrijven en bureaus gewerkt.
Voor dat ik bij TNO begon hield ik me niet alleen met technische vacatures bezig. Maar daar ligt wel mijn hart. Techniek heeft het, het gáát ergens over. Zelf heb ik geen technische achtergrond. Ik kan wel goed Ikea-kasten in elkaar zetten, maar dat is het dan ook! Op abstract niveau begrijp ik de techniek wél. Door de jaren heen heb ik veel techneuten gesproken en geïnterviewd, en kan ik er dus meestal wel over meepraten.”
“Door onze actieve arbeidsmarktcommunicatie hebben kandidaten al wel van TNO gehoord voordat ze bij ons aan tafel komen. Wat ik kandidaten over TNO vertel? Dat hier heel veel mogelijk is. Alleen moeten ze wel zelf de eerste stap zetten. Collega’s zullen dat toejuichen en ondersteunen waar ze dat gevraagd wordt.”
“Bij de eerste selectie let ik altijd op de manier waarop de sollicitatiebrief geschreven is. De cv moet natuurlijk passen bij de functie-eisen van de vacature, maar wat motiveert de kandidaat om deze baan te willen? Ik doe de gesprekken altijd samen met een inhoudelijk expert, bijvoorbeeld een researchmanager. We letten daarbij nooit op één ding.
Maar wat ik typerend vind voor een goede TNO’er is, wanneer de betrokkene mij een goede vraag stelt. Niet over het salaris, maar over wat hij gaat doen. En als ik dan die blije ogen zie als de researchmanager vertelt over de mooie projecten van de betreffende afdeling.”
“Ik zie graag passie voor het vak, maar er moet ook een persoonlijke klik zijn. Passen de sociale vaardigheden bij TNO? Je moet natuurlijk wel kunnen samenwerken met je team. Mijn advies is eigenlijk een inkopper: wees jezelf en geef vooral aan waar je jezelf wilt verbeteren. En als je op gesprek bent en het lukt niet meteen, geef dan niet op. Als Plan A niet lukt, zijn er nog 25 andere letters in het alfabet.”
De vraag is verzonden! Je ontvangt binnenkort een bevestigingsmail.
Er is helaas iets misgegaan. Probeer het later opnieuw!
De vraag is verzonden! Je ontvangt binnenkort een bevestigingsmail.
Er is helaas iets misgegaan. Probeer het later opnieuw!
blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten
Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.