“Samen komen we hier tot bredere en betere ideeën”

Jeroen De Bie is lead recruiter bij TNO voor de unit Healthy Living en neemt deels de werving en selectie voor de unit Traffic & Transport voor zijn rekening. Hij geniet van zijn werk vanwege de directe maatschappelijke impact: op de gezondheid en professionele inzetbaarheid van mensen in Nederland als op het Europese verkeer.

“Bij de unit Healthy Living hebben ze allemaal één doel: Nederland gezonder en productiever maken. Maar wel vanuit twee bloedgroepen. Aan de ene kant de sociaalwetenschappelijke hoek, die onderzoek doet naar onder meer burn-out en inclusiviteit. Daar zoek ik psychologen en sociologen voor, maar ook gezondheids- en bewegingswetenschappers.

Aan de andere kant de technische hoek, die in het laboratorium onderzoek doet naar onder meer onze metabole gezondheid, medicijnontwikkeling en de gezondheidsrisico's van bepaalde stoffen. Daar zoek ik chemici en biologen voor, maar ook mensen die Hoger Laboratoriumonderwijs hebben gevolgd of een achtergrond in complexe systemen of biotechniek hebben.

Daarnaast werk ik voor twee afdelingen van de unit Traffic & Transport. In Den Haag is de beleidskant actief, bijvoorbeeld als het gaat om het modelleren van verkeersstromen en onderzoek naar het effect van autonome voertuigen op het verkeer. Ook de logistiek van het water- en treinverkeer hoort daarbij, onder meer in samenwerking met de Rotterdamse haven.

Op de Automotive Campus in Helmond zie je onderzoek en innovatie op voertuigniveau, bijvoorbeeld als het gaat om veiligheid, zelfsturende auto’s en emissies. ‘Dieselgate’ is onder meer door werk van TNO aan het licht gebracht!”

MENSEN VERBINDEN EN INNOVATIES VERSNELLEN

“De mix van achtergronden en profielen maakt het werk leuk. De werving voor deze units is zeker anders. In sociaalwetenschappelijke hoek heb ik soms 100 relevante sollicitaties op een junior-vacature. Een andere context dan bij collega-recruiters die met meer schaarste op de arbeidsmarkt te maken hebben: hun focus ligt dan meer op recrutering, bij mij op selectie.

Ik werk sinds december 2018 bij TNO en heb sindsdien heel wat talent kunnen werven. Zo heb ik de afdelingen en het werk inhoudelijk beter leren kennen. Als het écht technisch de diepte ingaat, houdt het bij mij op: mijn achtergrond is arbeids- en organisatiepsychologie. Maar de materie fascineert mij enorm, juist vanwege de maatschappelijke impact.

Na mijn studie heb ik een jaar HR-management aan de Antwerp Management School gestudeerd en ben ik bij een bank gaan werken. Eerst een jaar in een brede HR-functie, vervolgens drie jaar in werving en selectie. Heel wat anders dan TNO inderdaad! Hoe ik hier terechtkom? Ik heb altijd in Antwerpen gewoond en gewerkt, maar ben omwille van de liefde naar Leiden verhuisd. Als Belg kende ik TNO niet, maar in mijn zoektocht naar een baan kwam ik al snel bij TNO terecht.

Wat TNO doet, sprak me enorm aan: mensen en kennis verbinden om zo innovaties te creëren. Ook wilde ik graag de uitdaging aangaan om topwetenschappers te zoeken. Wat ook een verschil is: bij de bank was ik de enige recruiter, hier heb ik meer dan 10 collega’s in dezelfde rol!”

AUTONOMIE EN VERANTWOORDELIJKHEID

“Ik kom graag op de afdelingen om te horen aan wat voor innovatieve projecten mijn collega’s werken. Wat mij opvalt aan TNO’ers is de passie en het enthousiasme voor hun onderzoeksgebied. Diezelfde passie zoek ik ook in jou.

Over TNO vertel ik jou als eerste dat we een heel samenwerkingsgerichte organisatie zijn. Als je niet kunt samenwerken, wordt het heel moeilijk – want juist samen komen we hier tot bredere en betere ideeën. En als je me vraagt waarom ikzelf voor TNO heb gekozen, dan zeg ik dat ik hier veel autonomie en verantwoordelijkheid heb. TNO is geen hiërarchische organisatie, ook de HR-afdeling werkt zelfsturend.

En ik krijg ruimte om projecten te doen naast mijn directe recruitmentwerk. Zoals het creëren van een online-assessment-tool of een referralproject waardoor TNO’ers hun netwerk kunnen inzetten en interessante kandidaten kunnen aanbrengen.”

WEES KRITISCH

“Ik kijk altijd naar het totaalplaatje. Niet alleen of er een match is met je ervaring en je talenten, maar ook of je drijfveren en motivatie bij TNO passen. Wij zoeken mensen die maatschappelijke impact nastreven en niet puur op de techniek gefocust zijn. Bovendien moet je een teamspeler zijn en anderen van je passie kunnen overtuigen.

Of ik nog tips heb? Ik heb liever iemand die heel eigen is dan iemand die mij naar de mond praat om de baan te krijgen. We zijn open en divers genoeg om met verschillen om te gaan. En wees kritisch en bespreek je twijfels openlijk, vraag jezelf af of TNO ook jou kan bieden wat je zoekt. Zo komt de waardevolste match tot stand.”

 

Onze corporate recruiters
Contact

Jeroen de Bie

  • HR
  • Recruitment

TNO Job alert

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.